Glasfusen

Glasfusen betekent glas smelten. Hier kun je prachtige creaties van maken.
Meestal werk je met een blanke glasplaat die je in verschillende vormen kunt bewerken. Een cirkel, rechthoek, vierkant, hartvorm… Dit kan in verschillende grootte gesneden worden.
Daarna kun je je fantasie erop loslaten. Vaak teken je eerst op papier wat je erop zou willen maken of je komt met bijvoorbeeld een foto of voorbeeld. De basis kun je maken met speciale glasverf. De grotere stukjes ga je uit glas snijden of knippen. Ik leer je hoe je dit moet doen.Het afwerken gebeurd vaak met glasgruis. Ik werk veel met bloemen en vlinders, maar het kan en mag ook iets heel anders zijn. Wat jij leuk vindt.
Je bent hier ongeveer 3,5 tot 4 uur mee bezig. Al naar gelang de grootte van het werkstuk.
Nadat je klaar bent gaat het werkstuk de oven in. Ik heb de oven in het atelier staan. De stook periode duurt 18 uur, dus het werkstuk moet naderhand nog opgehaald worden. Je kunt het in een standaard plaatsen van metaal en steen wat met de hand op maat gemaakt word. Maar er is ook een keuze uit een plexiglas standaard, een houten standaard of je kunt het ophangen. Veel keuze dus met een mooi resultaat.

Glasfusen

Voorbeelden Glasfusen

Pin It on Pinterest

Share This